Hirdetések

Szemüveg, napszemüveg, kontaktlencse, szemvizsgálat

A hirdetésfeladásról :

  • A tartalom beküldés felhasználó létrehozását igényel.
  • A hirdetésfeladás csak magánszemélyeknek ingyenes
  • A Gyerekapro.hu oldalra csak gyerekekkel kapcsolatos hirdetések adható fel.
  • Tilos egy hirdetést többször vagy több kategóriába feladni.
  • A hirdetés valóságtartalmáért kizárólag a feladó felel.
  • A hirdetések nem járnak le, csak a frissek kerülnek előre.
  • Tilos más oldal reklámozása és hivatkozások elhelyezése.
  • A felhasználók a "Saját hirdetések" menüpontban szerkeszthetik vagy törölhetik hirdetéseiket.
  • Bővebben itt : Szabályok

Minden hetedik amerikai kisgyerek elhízott

gyerekori-elhizas.jpg

Az Egyesült Államok elhízási járványa, amely minden korosztályt érinti, az iskoláskor előtti gyerekek körében stabilizálódott az utóbbi öt évben: átlagosan hétből egy gyerek számít elhízottnak - közölték csütörtökön az illetékesek.

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központjának (CDC) jelentése szerint 2008-ban a 2-4 évesek átlagosan 14,6 százaléka volt elhízott, nagyjából ugyanannyi, mint 2003-ban. 1998-ban viszont ennél kisebb volt még az arány: 12,4 százalék.

"Az új adatok némiképp bátorítanak bennünket, egyszersmind két dologra is emlékeztetnek. Egyrészt túl sok kisgyerek elhízott, másrészt nem szabad felhagynunk a gyerekkori elhízás arányának csökkentésére irányuló erőfeszítéseinkkel" - mondta William Dietz, a CDC illetékes részlegének igazgatója.

A gyerekkori elhízás emeli annak kockázatát, hogy krónikus betegségek, például diabétesz vagy szívérrendszeri betegségek alakulnak ki később, és gyakran vezet felnőttkori elhízáshoz is.

A CDC-jelentés annak okát, hogy sikerült megállítani az elhízási arány további növekedését, abban látja, hogy sikeres volt a szoptatást és a kisgyerekek életmódváltását népszerűsítő programjuk.

A felmérés mintegy kétmillió amerikai gyerekre terjedt ki. A vizsgált időszakban, 2003 és 2008 között csak az őslakos indiánok és az alaszkai eszkimók körében nőtt az elhízott kisgyerekek aránya 21,2 százalékra. A spanyolamerikai gyerekek között is több az elhízott az átlaghoz képest: 18,5 százalék, míg a fehér gyerekeknek csak 12,6, a feketéknek pedig 11,8 százaléka elhízott.

Forrás : MTI